Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Un fost consilier din Ministerul Mediului a recunoscut că a luat mită 1,3 milioane de lei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 iulie 2020 Etichete: , ,

Gheorghe Tuluc, fost consilier superior în Ministerul Mediului, a încheiat un acord cu procurorii DNA prin care a recunoscut că a primit mită 1,3 milioane de lei din partea a trei oameni de afaceri. Acesta ar urma să primească o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit DNA, în perioada 2011-2012, în contextul realizării proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbești, jud. Bihor”, „Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița” și „Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru două locații Sinaia și Săcele”  Gheorghe Tuluc a primit de la trei oameni de afaceri suma totală de 1.293.900 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privitoare, printre altele, la:

– verificarea și promovarea documentațiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiții ce erau finanțate din bugetul de stat sau credite externe,
– supervizarea calitativă și cantitativă a lucrărilor realizate,
– favorizarea societății unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizării unei licitații, în sensul că i-a pus la dispoziție caietul de sarcini anterior publicării anunțului de participare la licitație.

Sumele de bani ar fi fost primite prin intermediul unor firme controlate de rude ale inculpatului (printre care și ceilalți doi inculpați) în baza unor contracte fictive de consultanță și asistență tehnică în construcții sau închirieri utilaje, încheiate cu oamenii de afaceri.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW