Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Un europarlamentar USR-PLUS propune o nouă cale de atac în dosarul „10 August”

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 11 martie 2021

Europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe susține că victimele din dosarul „10 August” cărora nu le-a fost comunicată oficial ordonanța de clasare emisă de procurorul de caz au dreptul de a o solicita, iar apoi să facă alte demersuri conform procedurii penale. 

În acest caz, dosarul deschis în urma violențelor din 10 August ar putea fi reluat.

Motivarea judecătorului menționează acele aspecte de procedură pe care atât eu, cât și alți specialiști în domeniu le-am semnalat în toți acești ani de când dosarul 10 August a fost plimbat între instituții. Conform legislației în vigoare, orice decizie în dosar trebuie să fie comunicată părților interesate, adică inclusiv tuturor celor peste 800 de persoane care au depus plângeri pentru că la fel ca mine au suferit din cauza acțiunilor Jandarmeriei de la protestul pașnic de acum peste 3 ani. Or lucrul acesta nu s-a întâmplat, după cum am atenționat încă din 2020. Orice victimă din dosar care nu a primit, căreia nu i-a fost oficial comunicată această ordonanță de clasare are acest drept, iar după ce îi este comunicată, are dreptul de a face alte solicitări conform procedurii penale, de a continua practic dosarul”, a declarat Vlad Gheorghe, europarlamentar USR-PLUS.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Cum explică instanța respingerea redeschiderii dosarului 10 august: Judecătorul susține că Giorgiana Hosu nu a analizat argumentele victimelor

Vlad Gheorghe a mai înregistrat o solicitare pentru urgentarea judecății, aflată la a 9-a amânare, și a început demersurile pentru contestarea la CEDO a deciziei Tribunalului București de a respinge cererea de redeschidere a dosarului „10 August”, potrivit unui comunicat transmis de USR-PLUS.

Europarlamentarul este una dintre victimele agresiunilor jandarmilor din 10 august 2018.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW