Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un elev din Târgu Mureș și-a bătut diriginta și a fumat în timpul orei / El a fost reținut preventiv pentru 24 de ore

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 12 martie 2024 Etichete: , , ,

Un elev de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a făcut scandal în timpul orei de curs și și-a bătut diriginta. Mai mult, elevul s-a urcat pe dulap și, ulterior, și-a aprins sfidător o țigară. Polițistii au dispus măsura reținerii preventive pentru 24 de ore a acestuia. 

Un elev de la cel mai presitigios colegiu din Târgu Mureș a pus pe jar polițiștii și conducerea liceului, după ce comportamentul său a declanșat un întreg scandal.

Elevul s-a urcat pe un dulap și refuza să coboare, invocând motivul că a fost sancționat de mai multe ori din cauza comportamentului. Ulterior, acesta și-a aprins o țigară, așezându-se pe pervazul unui geam, aflându-se la etajul al II-lea. A fost sesizată poliția, cât și serviciul unic de urgență 112.

Polițiștii ajunși la fața locului l-au încătușat pe acesta și l-au dus la secție, după ce acesta declanșase un nou episod de violență. La secție a fost amendat cu suma de 500 de lei.

Ulterior, elevul împreună cu mama sa s-au întors la școală, unde au așteptat-o pe diriginta acestuia pe hol, amenințând-o cu moartea. După o serie de replici aprinse, elevul a început să o bată pe dirigintă.

Poliția a fost sesizată din nou și, odată ajunsă la fața locului, i-a reținut pe cei doi agresori, elevul împreună cu mama sa.

Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației. (…) În jurul orei 12.35, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții aceleiași unități de învățământ cu privire la o faptă de agresiune. La fața locului, polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare”, a declarat Poliția Mures, citată de Hotnews.

Reprezentanții școlii nu au vrut să comenteze situația. Diriginta elevului problematic a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, starea ei fiind stabilă.

Sursă foto: Poliția Română

Comentarii