Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Un elev din Bacău, reținut de polițiști după ce și-a amenințat profesorul de sport cu cuțitul

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Un elev de la Liceul Sportiv din Bacău a fost reținut de polițiști, după ce s-a certat cu un profesor și l-a amenințat cu un cuțit, chiar în sala de sport. Parchetul de lângă Judecătoria Bacău urmează să decidă ce măsură preventivă va dispune. 

Incidentul a fost confirmat de Poliția Bacău, dar și de Inspectoratul Școlar din același județ, potrivit ziaruldebacau.ro. Ultima instituție a demarat o anchetă separată de cea a Poliției.

„Miercuri, 19 aprilie, în jurul orei 13.00, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de un bărbat, de 42 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ, ar fi intervenit să aplaneze un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un obiect înțepător.

La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare”, a informat IPJ Bacău, conform sursei citate.

Inspectoratul Școlar Bacău a precizat că a convocat o comisie pentru a verifica de la ce a pronit acest incident. În umă cu doar câteva săptămâni, un elev de la Liceul „Ion Creangă” București a ajuns în arestul preventiv, după ce și-a înjunghiat profesoara de japozeză, chiar în timpul orei.

CITEȘTE ȘI: Cuțitarul de la liceul Ion Creangă rămâne în arest

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW