Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Un elev care a participat la pregătirile pentru Evaluarea Națională, diagnosticat cu coronavirus. Toți colegii au intrat în izolare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 iunie 2020 Etichete: , , ,

Un elev din clasa a VIII-a din Iași care a participat la orele de pregătire pentru Evaluarea Națională a fost diagnosticat cu coronavirus. Un număr de 11 elevi care au intrat în contact cu tânărul nu vor mai veni la școală.

Elevul care a fost infectat a fost la cursurile de pregătire, săptămâna trecută, miercuri şi joi. Bunica acestuia a fost testată pozitiv pentru coronavirus, miercuri, înainte să treacă printr-o intervenție chirugicală. Ulterior, toată familia a fost testată.

 „Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv. El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, pentru Mediafax.

Conform directorului liceului din Iaşi, elevul a intrat în contact cu 11 colegi.

„Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact, cu profesori, cu colegii de clasă şi sunt în evidenţa DSP. Probabil urmează să fie şi ei testaţi. Cei 11 nu mai vin la şcoală, la pregătire. Am dezinfectat toată şcoala cu o firmă autorizată”, a explicat Ilie Gheorghiţă, directorul liceului din Iaşi.

Profesorul Alexandru Rafila susține că cel mai probabil activitatea liceului va fi întreruptă pentru 24 de ore.

„Trebuie făcută ancheta epidemiologică. Trebuie identificați contacții apropiați, cei cu care a interacționat o perioadă mai lungă de timp. Trebuie monitorizați două săptămâni, dacă apar simptome vor fi îndrumați spre un spital de boli infecțioase. Depinde ce înseamnă contact apropiat. Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă.În afara măsurilor igienice, probabil activitatea va fi întreruptă 24 de ore, se va face monitorizarea tuturor contacților apropiați”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW