Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Directorul general adjunct al APIA, prins în flagrant în timp ce lua mită / A fost reținut de DNA

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 22 decembrie 2021

Directorul general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), Dumitrașcu Bogdan Dumitru, a fost reținut de procurorii DNA, anunță parchetul într-un comunicat de presă transmis miercuri, 22 decembrie. El a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 2.000 de euro.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 decembrie 2021, a inculpatului DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU, director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se arată în comunicatul procurorilor.

Potrivit sursei citate, în 10 decembrie, Dumitrașcu ar fi cerut mită 2.000 de euro de la o persoană, care este martor în dosar, ca să o angajeze pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală. Ulterior, el promisese să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului, conform anchetatorilor.

El a fost prins în flagrant în timp ce primea o primă tranșă din mita cerută. El va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă timp de 30 de zile.

„Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare. În contextul menționat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 22 decembrie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile”, conchide documentul citat.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW