Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Un deputat USR va sesiza DNA în legătura cu licitația de la Ministerul Sănătății pentru vaccinurile antigripale

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 12 octombrie 2019 Etichete: , ,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătății că a cheltuit peste 700.000 de euro pe o cantitate mare de vaccinuri antigripale care însă nu corespund caietului de sarcini. Ungureanu spune că, deși ar fi trebuit ca vaccinurile să fie destinate grupei de vârstă 6 luni – 64 de ani, cele care au fost cumpărate de minister sunt pentru grupa de vârstă 3 ani – 64 de ani.  Asta înseamnă statul nu a achiziționat vaccin antigripal pentru copiii de la 6 luni la 3 ani. Deputatul anunță că va sesiza DNA. 

„700.000 de euro au fost aruncate pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an.

Funcționari din Ministerul Sănătății au decis în mod ILEGAL achiziționarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni- 3 ani! Până în luna septembrie au fost livrate deja 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată”, precizează deputatul Emanuel Ungureanu.

Licitația pentru achiziționarea vaccinului antigripal a fost demarată în luna martie și presupunea ca, în următorii 4 ani, ministerul să cumpere 8 milioane de doze. Deputatul Ungureanu susține că nu s-a respectat caietul de sarcini.

„Toate bune și frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătății, a achiziționat un vaccin care nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini!

Mai precis, în loc să achiziționeaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni – 64 ani, așa cum este recomandat de OMS și cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătății condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus…”, mai precizează Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR spune că de această licitație s-a ocupat Direcția Generală de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății condusă de Amalia Șerban, o apropiată a Sorinei Pintea.

El anunță că va sesiza DNA.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW