Thursday, March 4, 2021
Jurnalism corect


Un deputat PSD a donat jumătate din indemnizația de parlamentar pentru Spitalul Județean Vâlcea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Deputatul PSD Vasile Cocoș a donat 5 000 de lei pentru Spitalul Județean Vâlcea. Suma reprezintă jumătate din indemnizația de parlamentar a acestuia. 

„Cu câteva zile în urmă, am promis că voi dona jumătate din indemnația de parlamentar pentru sprijinirea sectorului medical, pentru achiziția de materiale și instrumente specifice și necesare în această perioadă de criză medicală generată de Covid-19. Luni, 6 aprilie, eram hotărât să fac plata sumei de 5.000 lei pentru donație la nivel național, dar văzând în presa locală solicitarea către autoritățile locale ale județului Vâlcea în vederea sprijinirii unității medicale în achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în aceast sector, am decis a doua zi, fără ezitare, să fac această donație direct Spitalului Județean Vâlcea. Consider că și această unitate are mare nevoie de resurse financiare,  pentru a asigura condiții corespunzătoare în  activitatea cadrelor medicale, în această perioadă deosebit de grea  pentru români”, a transmis Vasile Cocoș, printr-un comunicat de presă. .

Social-democratul spune că a ales să doneze banii către această unitate medicală pentru că este din județul Vâlcea și pentru că nu poate rămâne insensibil la problemele cu care se confruntă personalul care lucrează în sectorul medical.

„Sunt cetățean al acestui județ și am obligația civică de a sprijini o unitate spitalicească de urgență la nivel județean, mai ales în aceste condiții speciale și deosebit de grele. Am fost votat de cetățenii acestui județ să-i reprezint în Parlamentul României și consider că aceștia merită micul meu gest. Nu pot rămâne insensibil la problemele cu care se confruntă personalul care lucrează în sectorul medical (medici, asistenți, infirmieri)”, spune deputatul.

Vasile Cocoș mai spune că va continua să sprijine Spitalul Județean Vâlcea și alte unități spitalicești din județul Vâlcea, atât cu donații personale, „cât și prin a convinge alte persoane fizice sau juridice să facă donații sau sponzorizări cel puțin în această perioadă specială de urgență”.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW