Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Un copil din Teleorman, suspect de Covid-19. Tatăl acestuia a fost în regiunea Lombardia din Italia

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , ,

Un copil din județul Teleorman este suspect de infectare cu virusul din China. Tatăl copilului a fost recent în regiunea Lombardia din Italia. Toți membrii familiei erau izolați la domiciliu, însă copilul a făcut febră și a fost transportat la spital, unde va rămâne internat până la primirea rezultatelor de la Institutul „Matei Balș” din București.

Autoritățile din Teleorman au anunțat că persoana care era izolată la domiciliu a fost evaluată medical.

”Vorbim despre o persoană aflată sub supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, în izolare la domiciliu”, au transmis, joi, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Este vorba despre un copil de 10-12 ani, care a făcut febră. Tatăl său s-a întors recent din una dintre cele mai afectate regiuni din Italia, Lombardia, aflată în zona de restricție. Potrivit presei locale, întreaga familie era izolată la domiciliu.

Copilul a fost transportat la spital, unde va sta internat până când vor sosi rezultatele analizelor trimise la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Potrivit informațiilor transmise de autorități, în prezent, sunt în carantină în centre instituționalizate 99 de persoane, iar 7.174 de persoane au fost izolate la domiciliu pentru a fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela gratuit numărul 0800800358. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW