Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Un copil a ajuns în stare gravă la spital, după ce o statuetă a căzut peste el în Primăria Capitalei UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 august 2022

UPDATE Copilul accidentat în sediul Primăriei Bucureşti a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală în „stare generală gravă”, au transmis reprezentanţii spitalului. El a fost dus în jurul orei 14:00 la unitatea de primiri urgenţe.

„Copilul a fost preluat cu celeritate de o echipă multidisciplinară (medicină de urgenţă, ATI, neurochirurgie, chirurgie, ortopedie). Copilul a fost stabilizat în UPU i s-au efectuat investigaţiile necesare atât biologice cât şi imagistice. În prezent, copilul este internat în secţia de terapie intensivă a spitalului nostru sub supraveghere şi monitorizare permanentă”, au transmis oficialii unităţii sanitare într-un comunicat citat de News.ro.

UPDATE Primăria Capitalei a transmis precizări, după incidentul în care un copil a fost rănit în sediul instituției, după ce a căzut o statuetă peste el. Potrivit PMB, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme.

„Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital”, a tranmis primăria.

În acest caz va fi declanșată o anchetă administrativă.

„Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție”, conchide comunicatul.

Știrea inițială

Un copil de şase ani a ajuns la spital luni, 22 august, după ce a fost accidentat la intrarea în sediul Primăriei Capitalei (PMB). Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Ioana Blănaru, a confirmat informația pentru Main News.

„Nu știm ce anume s-a întâmplat. Noi am intervenit pentru un copil de 6 ani, la intrare în Primăria Capitalei. Am transportat copilul conștient, cu un echipaj SMURD, la spitalul Grigore Alexandrescu”, a declarat Ioana Blănaru pentru Main News.

Peste minor ar fi căzut o statuetă, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Capitalei.

„În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în momentul de față efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul. Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a transmis Poliţia Capitalei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW