Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Un copil de patru ani a intrat în comă după ce a fost la stomatolog. Ce au descoperit inspectorii DSP Argeș

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , ,

Un copil în vârstă de patru ani se află în stare gravă la un spital din București, după ce i s-a făcut o anestezie generală la o clinică stomatologică din Pitești.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș fac verificări la clinica stomatologică din Pitești, de unde copilul de patru ani a fost transportat în stare gravă la un spital din București. Minorul a intrat în stop cardio-respirator în urma anesteziei generale. A fost resuscitat și transferat la Spitalul de Pediatrie din Pitești și de acolo în București, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

„Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate”, anunță Ministerul Sănătății.

Din primele verificări ale DSP Argeș, părinții s-au prezentat cu copilul, luni, pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Potrivit Ministerului Sănătății, din Autorizația Sanitară de Funcționare (ASF) clinica stomatologică nu avea voie să facă anestezia totală.

Inspectorii DSP Argeș au amendat clinica stomatologică cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW