Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un candidat la șefia SIIJ cere invalidarea rezultatelor concursului în urma căruia a fost aleasă Adina Florea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 20 iunie 2019 Etichete: , , ,

Un candidat la șefia SIIJ cere invalidarea rezultatelor concursului. Este vorba despre procurorul Bogdan Pîrlog, care susține că data interviului a fost aleasă astfel încât să nu poată participa, întrucât se afla în Barcelona. Un alt motiv invocat este că procedura a fost neserioasă și părtinitoare.

Procurorul spune că a plecat în vacanță cu familia întrucât nu avea niciun indiciu că urmează să fie intervievat.

„ Evident, condiţiile în care s-a desfăşurat interviul – într-un spaţiu public, în prezenţa a diverse persoane, nu au fost nici pe departe cele mai optime condiţii de desfăşurare a unui interviu şi, categoric, m-au pus într-o situaţie de inferioritate faţă de contracandidaţii care au fost lăsaţi să-şi susţină proiectul având asupra lor toate materialele necesare”, spune Pîrlog.

Cum motivează magistratul cererea de invalidare a concursului

„Apreciez că întreaga procedură a fost neserioasă şi părtinitoare, candidatul care a fost declarat câştigător fiind decis anterior după criterii străine interesului justiţiei. În ceea ce priveşte nota acordată subsemnatului, aceasta nu face decât să întărească convingerea că membrii Comisiei prezintă faţă de acesta sentimente de ostilitate care îi împing să acţioneze necontrolat şi imatur. În atare condiţii apreciez că ne aflăm în relaţii de natură a afecta imparţialitatea în sensul dispoziţiilor art. 16 din Constituţie şi art. 104 din Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003”, mai precizează Bogdan Pîrlog.

Bogdan Pîrlog consideră că relația pe care o are cu unii dintre judecătorii CSM este una conflictuală.

„Între subsemnatul şi doamna SAVONEA LIA există o stare antagonică provocată de implicarea acesteia în distrugerea sistemului judiciar. În ultimul an au existat mai multe demersuri publice ale subsemnatului îndreptate împotriva dumneaei şi a susţinătorilor fideli din cadrul secţiei pentru judecători, demersuri formulate atât în nume personal cât şi în calitate de reprezentant mandatat al asociaţiei profesionale a judecătorilor „Forumul judecătorilor” sau copreşedinte al asociaţiei profesionale a procurorilor ”Iniţiativa pentru Justiţie”. Demersurile au culminat cu solicitarea declanşării procedurii de revocare a acesteia din funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în cererea lui Pîrlog depusă la CSM.

Numirea Adinei Florea în funcția de șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este dezbătută astăzi de plenul CSM. Aceasta a obţinut cel mai mare punctaj dintre candidaţii pentru şefia SIIJ, de 9,86. Bogdan Pîrlog a obținut 3.25.

 

Sursa foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *