Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat revenit recent din Germania a fost izolat la domiciliu alături de fosta soție care avea un ordin de protecție împotriva acestuia

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , , ,

Un bărbat de 47 de ani, revenit recent în țară din Germania, s-a autoizolat la domiciliu alături de fosta soție de care nu avea voie să se apropie, după ce magistrații Tribunalului Vaslui au emis un ordin de protecție pe numele femeii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță, a declarat pentru mainnews.ro că oamenii legii au fost sesizați de o femeie de 42 de ani, care acuză că fostul soț a încălcat ordinul de protecție. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a prevederilor ordinului de protecție.

„Am informat toate autorităţile cu atribuţiuni în acest sens, situaţia fiind monitorizată la nivelul instituţiei noastre”, a declarat Gheorghiță.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în luna noiembrie 2019, polițiștii au emis un ordin de restricție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile față de bărbatul de 47 de ani. În urma acestui ordin, bărbatul ar fi trebuit să evacueze locuința și să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de soție.

Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Vaslui au emis un ordin de protecție pe o perioadă de șase luni, însă, la momentul judecării cauzei femeia a anunțat că și-a schimbat domiciliul. Astfel, nu s-a mai dispus evacuarea bărbatului, ci doar faptul că nu are voie să se apropie de soție.

Între timp, femeia s-a întors din nou în locuința pe care a împărțit-o cu soțul, iar bărbatul s-a întors de la muncă din străinătate, ceea ce a dus la autoizolarea acestora împreună.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW