Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat din Neamț s-a prezentat de două ori la spital, cu simptome de coronavirus, dar nu a fost testat. Ulterior, a fost confirmat cu coronavirus/ Procurorii fac cercetări

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: ,

Procurorii din Neamț au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a prezentat de două ori la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Piatra Neamț acuzând simptome de coronavirus, fără a fi testat.

Peste câteva zile, bărbatul a fost dus cu ambulanța la unitatea medicală, unde a fost testat pentru Covid-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, procurorii au deschis un dosar penal pentru  zădărnicirea combaterii bolilor.

„Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 şi 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat.

Potrivit magistraților, în 23 martie, bărbatul a fost transportat cu ambulanța la unitatea medicală din Neamț, ocazie cu care a fost testat, iar rezultatele au fost pozitive.

De asemenea, procurorii anchetează și dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unitățile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19, în condițiile în care, după aflarea rezultatului, pacientul a fost transferat la un spital din Iași.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW