Monday, September 20, 2021
Jurnalism corect


Un bărbat care vindea pe internet rapoarte false de analiză pentru teste negative COVID-19, reținut de polițiști / Prețul unui document ajungea la 150 de lei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2021

Polițiștii au reținut un bărbat care vindea pe internet rapoarte false de analiză pentru teste negative de COVID-19, în schimbul sumei de 150 de lei. Inculpatul este acuzat de fals în înscrisuri oficiale. 

Bărbatul posta anunțurile pe OLX și întocmea, pe calculator, rapoarte false de analiză pentru teste negative de COVID-19 pe care le trimitea, ulterior, pe mail-ul clienților, potrivit unor surse Main News.

Pentru un document eliberat în limba română, o persoană care își dorea să achiziționeze rezultatul unui test COVID negativ trebuia să scoată din buzunar suma de 150 de lei, în timp ce documentul eliberat în limba engleză costa 180 de lei.

În urma investigațiilor desfășurate a fost identificat un bărbat, fiind reținută în sarcina acestuia săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele cumpărătorului și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar”, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Polițiștii au făcut miercuri o percheziție la domiciliul bărbatului, de unde au identificat și ridicat mai multe bunuri, printre care înscrisuri, telefoane mobile și carduri bancare. Acesta a fost dus la audieri.

 

Comunicatul Poliției Capitalei

„Miercuri, 21 aprilie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale.

Din datele și probele administrate în cauză în perioada februarie – aprilie 2021 de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunțuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecția virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesați pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie.

În urma investigațiilor desfășurate a fost identificat un bărbat, fiind reținută în sarcina acestuia săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele cumpărătorului și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.

În vederea întregirii probatoriului, la data de 21 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul bănuitului, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care înscrisuri, telefoane mobile și carduri bancare.

Totodată, bărbatul a fost depistat și condus pentru audieri la sediul subunității.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, cu cel în cauză în stare de reținere, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestuia”

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW