Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis a fost condamnat la un an de închisoare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , ,

Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe președintele Klaus Iohannis, în 2019, prin intermediul unei scrisori pe care a trimis-o din Penitenciarul Aiud, unde este încarcerat pentru o perioadă de 15 ani pentru omor, a fost condamnat miercuri de Judecătoria Aiud la un an de închisoare pentru ultraj.

„(…) condamnă pe inculpatul Munteanu Costin, deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, se arată în minuta instanței.

Munteanu Costin a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare în anul 2017 de către Curtea de Apel Alba Iulia pentru omor. Acesta și-a omorât iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent în zona capului. Inculpatul va adăuga la restul rămas neexecutat din pedeapsa de 15 ani și un an de închisoare pentru ultraj la adresa lui Klaus Iohannis.

Costin Munteanu a cerut anul trecut o grațiere individuală din partea președintelui Iohannis, însă solicitarea sa a fost respinsă. În urma respingerii cererii sale, bărbatul i-a trimis o scrisoare de amenințare cu moartea președintelui României.

Scrisoarea a fost semnată de către Costin Munteanu cu numele și datele altui deținut încarcerat în același penitenciar.

În urma acestui eveniment, Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului.

Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW