Saturday, November 27, 2021
Jurnalism corect


Un bărbat bănuit că ar fi aruncat în aer mai multe bancomate, arestat preventiv

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2020

Un bărbat bănuit că ar fi aruncat în aer mai multe bancomate a fost prins, miercuri seară, de către polițiștii bucureșteni. Acesta a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Polițiștii bucureșteni au oprit joi seară în trafic un bărbat suspectat că ar fi autorul a două furturi din bancomate prin explozie, unul petrecut în anul 2019 în Sectorul 3 al Capitalei, iar celălalt petrecut în județul Brăila.

În urma unor percheziții domiciliare au fost ridicate: dispozitive artizanale denumite generic “pizza slide”, materiale explozive, sume de bani, bijuterii, dispozitive cu electroșoc, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj și seturi de plăcuţe de înmatriculare auto.
De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de legitimare emise de diverse state, având fotografia suspectului, dar sub nume diferite.

În ambele situaţii ar fi folosit o materie explozivă, generic denumită ,,pizza slide”, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia ATM- urilor, dar și distrugeri şi degradări ale sediilor agenţiilor bancare.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 37 de ani mai este acuzat de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta ar fi pătruns în locuința unei familii din județul Călărași, de unde a sustras bani și bijuterii. Prejudiciul total cauzat se ridică la 1.000.000 de lei.

În mașina acestuia, polițiștii au găsit mai multe telefoane mobile, o stație de emisie recepție, aparate de bruiaj, cagule, măști, un spray iritant-lacrimogen și mănuși de diferite tipuri.

Au mai fost ridicate trei autoturisme de lux, dintre care unul reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa.

Redăm în totalitate declarația șefului Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

„În seara de 11.11.2020, în urma unei operațiuni complexe, polițiști din cadrul Poliției Capitalei, au prins, un bărbat, de 37 de ani, cu dublă cetățenie (română-moldoveană), bănuit de furturi din bancomate, prin aruncarea în aer, precum și de alte infracțiuni grave.
Din autoturismul acestuia, blocat în trafic, noaptea trecută, în Sectorul 6, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă: telefoane mobile, stație de emisie recepție, aparate de bruiaj, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri.
Pentru probarea activității infracționale a bărbatului depistat, colegii mei din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în București și Ialomița.
Din imobilele percheziționate au fost ridicate: dispozitive artizanale denumite generic “pizza slide”, materiale explozive, sume de bani, bijuterii, dispozitive cu electroșoc, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj și seturi de plăcuţe de înmatriculare auto.
De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de legitimare emise de diverse state, având fotografia suspectului, dar sub nume diferite.
Totodată, au fost ridicate 3 autoturisme de lux, dintre care unul reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa.
Bărbatul este cercetat în mai multe cauze: 2 furturi din bancomate prin explozie, respectiv cazul înregistrat în Bucureşti, la 20 mai 2019, pe B dul Th. Pallady, cunoscut opiniei publice ca „bancomatul aruncat în aer, în sectorul 3” şi un alt caz din judeţul Brăila, unde, de asemenea, un bancomat a fost aruncat în aer.
În ambele situaţii ar fi folosit o materie explozivă, generic denumită ,,pizza slide”, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia ATM- urilor, dar și distrugeri şi degradări ale sediilor agenţiilor bancare.
Suspectul mai este cercetat pentru furtul a 3 autoturisme de lux ce au fost folosite în cazul furturilor din bancomate.
Un alt caz din judeţul Călăraşi, se referă la tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal, când ar fi pătruns în locuinţa unei familii şi prin violenţă a sustras bani şi bijuterii. În momentul părăsirii locuinței, persoanele vătămate au fost lăsate legate cu cătușe.
Până la acest moment, prejudiciul total este de 1.000.000 de lei.
Cel în cauză a fost a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea documentării întregii activități infracționale şi identificării tuturor persoanelor implicate, existând indicii cu privire şi la comiterea altor infracţiuni cu același mod de operare, inclusiv pe teritoriul altor state”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW