Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat ar fi împărțit bani în Ilfov pentru voturi. Polițiștii l-au prins cu sume de bani și liste cu nume de persoane

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 iunie 2024

Un bărbat a fost prins de polițiștii din Ilfov după ce ar fi împărțit plicuri cu bani alegătorilor, duminică, 9 iunie. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov în mașina sa au fost găsite mai multe sume de bani și liste cu nume de persoane. 

„La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 12:20, poliţiştii oraşului Voluntari au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, în localitatea Ştefăneştii de Jos, un bărbat care se deplasa cu un autoturism împarte sume de bani mai multor persoane, în context electoral. Imediat poliţiştii oraşului Voluntari au desfăşurat activităţi specifice, context în care au identificat în cel mai scurt timp autoturismul respectiv şi au legitimat conducătorul acestuia, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani. În continuarea verificărilor efectuate, poliţiştii din Voluntari au descoperit în autoturismul bărbatului respectiv mai multe sume de bani precum şi liste ce conţin numele şi prenumele unor persoane”, informează oficialii IPJ Ilfov.

A fost deschisă o investigaţie pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro. că bărbatul lucrează la Primăria Ştefăneşti și că asupra sa a fost găsită o sumă de peste 21.000 de lei, împărţită în 6 plicuri.

Tot la Ştefăneştii de Jos, preşedintele secţiei de votare de la Secţia 274 nu s-a prezentat la muncă, atribuţiile sale fiind preluate de către locţiitorul preşedintelui secţiei de votare.

Locţiitorul care a preluat atribuţiile preşedintelui secţiei a reclamat la Poliţie că la această secţie s-a pierdut o ştampilă de vot. În urma incidentului procesul electoral nu a fost întrerupt, fiind folosite celelalte patru ştampile.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că duminică, până la ora 11:00, au fost înregistrate 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii și au fost deschise dosare penale pentru 11 posibile infracţiuni.

Și în Ploiești, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă se oferă sume de bani în scopul votării de către alegători a unui anumit candidat, iar în județul Maramureș, un angajat al unei societăți comerciale a semnalat că la intrarea în serviciu i s-ar fi promis bani pentru a vota un anumit candidat la primărie.

VEZI ȘI: LIVE Alegeri locale și europarlamentare – Peste 4 milioane de români au votat / Prezență la vot de 20% în Capitală

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW