Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat de origine iraniană a luat ostatici pasagerii unui tren din Elveția

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 9 februarie 2024

Un bărbat iranian în vârstă de 32 de ani, armat cu un topor și un cuțit, a luat ostatici pasagerii unui tren în Gara Essert-sous-Champvent, în vestul Elveției. Acesta a fost rănit mortal în timpul unui asalt al poliției, iar ostaticii au fost eliberați în siguranță.

Incidentul de luare de ostatici a început joi seara, în jurul orei locale 18:35 (19:35, ora României), și s-a încheiat către ora locală 22:30 (23:30, ora României).

Potrivit News.ro, bărbatul, solicitant de azil, era înarmat cu un topor și un cuțit și vorbea farsi și engleză. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către purtătorul de cuvânt al poliției cantonale din Vaud, Jean-Christophe Sauterel.

„În acest stadiu al anchetei, motivaţiile autorului nu sunt cunoscute”, anunţă autorităţile.

Purtătorul de cuvânt susține că identitatea autorului este în curs de verificare.

Bărbatul l-a obligat pe conductorul trenului să părăsească postul său și să se alăture celorlalți pasageri. Pasagerii au alertat forțele de ordine, iar negocierile cu autorul luării de ostatici au avut loc parțial prin intermediul mesageriei Whatsapp și al unui interpret care vorbea farsi, limba majoritară în Iran. Este vorba despre 15 ostatici în total, 14 pasageri şi conductorul trenului.

Acesta a fost împușcat de către un polițist în timp ce încerca să-l atace cu toporul.

 

Foto: TWITTER ELITE_THEORY

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW