Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un avion ușor cu două persoane la bord a căzut în lacul Colibița UPDATE Pilotul a murit

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 august 2022

UPDATE IGSU anunța că pilotul avionului a decedat, în urma accidentului.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epavă, inconștient, in stop cardiorespirator, de persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, aflat în timpul liber, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de interventie.

În prima fază, bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul victimei nu a mai răspuns manevrelor aplicate, fiind declarat decesul”, precizează sursa citată.

De asemenea, pasagerul, in vârstă de 45 de ani, a ieșit singur din aeronavă, conștient și stabil, prezenta ușoare leziuni care nu au impus transportul la spital. Acesta a fost evaluat de către echipajele medicale aflate la fața locului.

Știrea inițială 

O aeronavă ușoară a căzut duminică, 28 August, în lacul Colibița, in județul Bistrița-Năsăud. La bordul avionului s-ar fi aflat doua persoane.

„Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat, au fost alocate 1 autospecială de stingere și 2 ambulanțe SMURD.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/un-avion-usor-cu-doua-persoane-la-bord-a-cazut-in-lacul-colibita-update-pilotul-a-murit/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *