Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Un avion TAROM a fost lovit de fulger și a revenit pe aeroportul Otopeni

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 martie 2024

Un avion TAROM care zbura pe ruta București-Chișinău cu 53 de persoane la bord a fost nevoit să se întoarcă în seara zilei de duminică, 24 martie, pe aeroportul Otopeni, după ce a fost lovit de fulger, a anunțat compania aeriană.

„Cursa ROT209 OTP2005 (Bucureşti/Otopeni- Chişinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore şi 10min întârziere din motive tehnice. La decolare, pe fondul condiţiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanţe, odată cu informarea primită de la piloţi, s-a renunţat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în Bucureşti, şi a fost trimis la inspecţie tehnică”, a transmis luni dimineaţă compania Tarom, conform News.ro.

Potrivit BoardingPass, aeronava a decolat de la București duminică la ora 22:10 și urma să aterizeze la Chișinău în jurul orei 23:15. Aeronava TAROM a revenit însă pe aeroportul Otopeni la o oră și opt minute de la decolare.

„Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul iniţial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menţionam faptul că, în baza utilizării lor esenţiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecţiei faţă de acest tip de incidente, iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecţiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”, a mai precizat compania de stat.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW