Monday, April 22, 2024
Jurnalism corect


Un avion rusesc s-a prăbușit în Afganistan

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Un avion în care se presupune că se aflau șase cetățeni ruși s-a prăbușit într-o regiune muntoasă din nord-estul Afganistanului, iar autoritățile ruse au inițiat o anchetă.

„Un avion Falcon 10 înregistrat în Federaţia Rusă a dispărut de pe radar în seara de 20 ianuarie în timp ce se afla în spaţiul aerian al Afganistanului. (…) Potrivit informaţiilor preliminare, la bord se aflau şase persoane – patru membri ai echipajului şi doi pasageri”, a precizat autoritatea aviaţiei civile, Rosaviaţia, scrie Agerpres.

Conform aceleiași surse, avionul, construit în 1978 de către societatea franceză Dassault Aviation, aparținând companiei Athletic Group LLC și unei persoane private, efectua un „zbor medical pe ruta Gaya (India) – Tașkent (Uzbekistan) – Iukovski (Rusia)”, iar autoritățile sunt în proces de căutare a aparatului.

Poliția din nordul Afganistanului a primit informații despre prăbușirea unui avion într-o regiune muntoasă și izolată din provincia Badahșan, conform unui purtător de cuvânt al poliției provinciale, declarat duminică. O echipă a fost trimisă la locul prăbușirii, însă zona este îndepărtată, fiind situată la peste 200 km de capitala provincială Fayzabad, iar echipa va necesita aproximativ 12 ore pentru a ajunge la destinație. Până în prezent, poliția afgană nu a obținut detalii confirmate cu privire la tipul aeronavei, cauza prăbușirii sau eventualele victime, conform News.ro.

Ria Novosti a raportat că este vorba despre un zbor privat plătit de un cetățean rus, care călătorea alături de soția sa, de asemenea, cetățean rus, aceasta aflându-se într-o stare gravă și imobilizată. Autoritățile ruse au deschis o anchetă pentru „încălcarea normelor de securitate cu consecințe mortale prin neglijență, având cel puțin două victime”. Informațiile preliminare furnizate de oficialii provinciali, citați de Reuters și AFP, indică prăbușirea unui avion într-o zonă muntoasă din nord-estul Afganistanului, dar fără detalii suplimentare, dat fiind caracterul dificil de acces al zonei.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW