Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Un aparat performant pentru testarea COVID-19, pus la dispoziția Spitalului Județean din Cluj de UBB

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , ,

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca un echipament performant de analiză rapidă a probelor colectate de la persoanele suspecte de COVID 19, precum și specialiști care să sprijine echipele de diagnosticare. Aparatul poate analiza 96 de probe simultan, transmite știridecluj.ro.

”Suntem o parte importantă a comunității și a da înapoi comunității o parte din ceea ce ea ne-a oferit este una dintre misiunile noastre de bază, ca universitate ce tinde să intre în rândul universităților globale. În situații delicate și complicate, așa cum e cea pe care o trăim acum, e extrem de important ca mediul universitar să pună la dispoziția comunității ceea ce are el mai bun, atât la nivel de tehnologie, cât mai ales la nivel de resurse umane, de specialiști/ cercetători care pot contribui esențial la identificarea unor soluții”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Potrivit conducerii UBB, în cursul zilei de joi vor ajunge la Spitalul Județean din Cluj și doi specialiști biologi de la Departamentul de Biologie Moleculară și Biotehnologie, care vor ajuta la diagnosticare și vor oferi sprijin cadrelor medicale.

Echipamentul de tip RT-PCR poate analiza 96 de probe simultan și face parte din infrastructura strategică a UBB, transferul acestuia fiind aprobat în regim de urgență.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW