Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Un angajat al Penitenciarului Spital Rahova, prins în flagrant de DNA când primea mită pentru a introduce droguri în centrul de detenție / UPDATE: A fost reținut pentru 30 de zile

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 19 ianuarie 2021

UPDATE Adrian Bulearcă, angajatul Penitenciarului Spital Rahova, a fost reținut pentru 30 de zile.

Știrea inițială

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au prins în flagrant pe Bulearcă Adrian, angajat în cadrul Penitenciarului Spital Rahova, în timp ce primea 12.000 euro sub formă de mită în schimbul introducerii în centru de detenție a 50 g de droguri și trei telefoane mobile.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comunicatul transmis de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2021, a inculpatului BULEARCĂ ADRIAN ANTONIO, angajat în cadrul Penitenciarului Spital București Rahova, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.
La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 19 ianuarie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW