Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Un angajat al Ambulanței București, confirmat cu noul coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , ,

Un angajat al Ambulanței București este infectat cu virusul Covid-19. Decomandată nu se știe dacă asistentul în vârstă de 46 de ani a fost contaminat de un pacient infectat, sau dacă s-a îmbolnăvit în afara serviciului.

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a confirmat miercuri seara, la Antena 3, faptul că angajatul Ambulanței a fost depistat pozitiv pentru virusul Covid-19. Potrivit sursei citate, bărbatul se află în prezent sub supravegherea medicilor.

A început o anchetă epidemiologică la Ambulanță pentru a se stabili contacții direcți, atât dintre colegii lui, dar și pacienții pe care i-a transportat la spitale.

Până miercuri, la ora 18.00, în România au fost  înregistrate 260 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Față de bilanțul de dimineață, numărul de pacienți a crescut cu 14. Numărul românilor declarați vindecați a rămas tot la 19.

Din cele 14 cazuri nou confirmate, 7 sunt în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele confirmat sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

În acest moment se află în carantină instituționalizată 3.510 persoane. Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW