Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Un alt parlamentar a demisionat din USR / Tudor Benga: Atmosfera toxică s-a împământenit în interiorul filialei Brașov

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 iunie 2022

Joi, 23 iunie, un alt parlamentar și-a anunțat demisia din USR. Este vorba de Tudor Benga, deputat de Brașov, care a lansat o serie de critici la adresa primarului din municipiu și lider al filialei județene, Allen Coliban.

Nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER. Însă nici în USR nu mai pot rămâne fiindcă efectiv m-am săturat de războială permanentă și vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi”, a scris deputatul, în postarea cu care și-a anunțat plecarea din USR.

Contrar colegilor care au anunțat zilele trecute că demisionează din USR pentru a se alătura REPER, Benga l-a criticat pe Allen Coliban, unul dintre reprezentanții echipei care va candida împotriva lui Cătălin Drulă la Congresul din iulie.

Spun clar și fără ocolișuri că plec în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la Brașov. Și vorbesc aici atât de deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban cât și de atmosfera complet toxică ce s-a împământenit în interiorul USR Brașov.

M-am luptat ani de zile cu echipa Barna și modelul profund viciat de conducere pe care l-au impus dinspre vârf către întreaga organizație. Însă în același timp, pe după gardul frumos vopsit al USR Brașov, s-a inserat pas cu pas un stil încă și mai parșiv al clicii care controlează filiala, cu doză dublă de ipocrizie și duplicitarism”, a acuzat deputatul care va activa ca independent.

Deputatul susține că misiunea principală a USR trebuia să fie „capacitarea întregului segment reformist din electoratul românesc” și că, pentru a atinge acest obiectiv, era nevoie de „o democrație internă autentică”.

USRPLUS a făcut multe lucruri bune în ăștia 6 ani și încă poate face, însă si-a ratat șansa de a deveni umbrela întregului segment reformist din electoratul romanesc. Iar eu cred că este absolut vital să recuperăm speranța aia și intenționez să folosesc platforma mea de parlamentar independent pe mai departe pentru a face tot ceea ce ține de mine ca în 2024 să-i aducem înapoi pe toți acești oameni deziluzionati la vot”, se mai arată în postarea lui Tudor Benga.

CITEȘTE ȘI: Alți doi parlamentari USR trec la partidul înființat de Dacian Cioloș

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW