Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Un alt cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter s-a produs în Oltenia

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 februarie 2023

Un alt cutremur de 5,7 grade pe Scara Richter s-a produs marți, 14 februarie, în Oltenia, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a fost urmat de un alt seism, cu o magnitudine de 4,5 grade pe Scara Richter.

Este al doilea cutremur de peste 5 grade produs în ultimele 24 de ore. Seismul de marți s-a produs la 40 de kilometri adâncime și, potrivit relatărilor martorilor, s-a simțit mai puternic decât cel de luni.

Autoritățile susțin că au primit mai multe apeluri la 112, în care au fost sesizate „diverse pagube”, precum fisuri sau căderi de țiglă de pe acoperișuri.

Din informațiile pe care le avem la acest moment, nu sunt persoane care să fi suferit vătămări. Totodată, nu există situații de pericol pentru populație”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În schimb, ei recomandă populației să urmărească ghidul realizat de autorități pentru comportamentul în caz de dezastre.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităților necesare pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin.

În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister”, a transmis Guvernul.

Reamintim că un alt seism de 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs luni în sudul țării, în apropierea localității Târgu Jiu.

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW