Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Firma românească UMB, desemnată câștigătoare la licitația pentru construirea unui nou pod peste Siret

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2022

Grupul UMB, cel mai puternic constructor de autostrăzi din România, a fost desemnat miercuri, 6 aprilie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția unui nou pod peste Siret, la Cosmești, pe DN24, în județul Galați.

Valoarea ofertei este de 146,49 milioane lei fără TVA iar finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene și de la bugetul de stat. Dacă în următoarele zece zile nu vor fi depuse contestații, va putea fi semnat contractul. UMB ar avea la dispoziție 5 luni pentru proiectare și 19 luni pentru execuția lucrărilor. Garanția este de 10 ani.

Proiectul prevede realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești în lungime de aproximativ 5,6 km.

Actualul pod peste râul Siret la Cosmești, județul Galați, a fost construit în perioada 1921-1924. După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW