Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


UMB a câștigat contractele pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat vineri, 25 noiembrie, că asocierea Spedition UMB SRL – SA&PE Construct – Tehnostrade a câștigat contractele pentru toate cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău.

Autostrada va avea o lungime totală de 95,9 kilometri și va fi împărțită în trei loturi, astfel

– Lotul 1, între Focșani și Domnești Târg, cu o lungime de 35,6 kilometri. Valoarea de atribuire a contractului este de 2,356 de miliarde de lei, fără TVA.

– Lotul 2, între Domnești Târg și Răcăciuni, cu o lungime de 38,78 kilometri. Valoarea de atribuire a contractului este de 2,485 de miliarde de lei.

– Lotul 3, între Răcăciuni și Bacău, cu o lungime de 21,52 de kilometri. Valoarea de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA.

Durata de executie a fiecarui contract este de 30 de luni, ceea ce înseamnă că în anul 2025 se va putea circula și pe această secțiune a Autoastrăzii Moldovei (A7), a cărei construcție este finanțată prin PNRR . Depinde însă cât de repede vom putea semna contractele, deoarece timp de 10 zile ne aflăm în perioada în care se pot depune contestații”, a adăugat directorul CNAIR.

Tronsonul câștigat de UMB face parte din Autostrada Moldovei (A7), ce va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km. A7 este împărțită în patru tronsoane – Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.

Proiectul ar trebui continuat cu alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW