Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ultimele măsuri luate de Ministerul Sănătății pentru prevenirea gripei / Peste 80 000 de cazuri de infecții respiratorii au fost raportate la nivelul întregii țări

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2020 Etichete: , ,

În acestă perioadă din an spitalele din România sunt supraaglomerate de pacienții bolnavi de gripă. Sunt peste 80 000 de cazuri de infecții respiratorii raportate în toată țara. Ministerul Sănătății anunță că ia măsuri suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirilor. 

Ministerul Sănătății va suplimenta injecțiile pentru vaccinurile antigripale cu încă 35 000 de doze.

„Ministrul Sănătății, Victor Costache a aprobat suplimentarea cu încă 35 000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire”, este una din măsurile anunțate de minister.

De asemenea, ministerul mai anunță că  a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București, Cluj Napoca, Tg Mureș, Timișoara, dar și cu Spitalul Polisano din Sibiu „pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac și respirator prelungit pentru persoanele  cu insuficiență respiratorie severă – ECMO”.

„Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situații”, transmite ministerul Sănătății.

1389 de cazuri de gripă, au fost înregistrate în ultima săptămână, potrivit datelor  Institutului Național de Sănătate Publică. Chiar dacă cifra este cu 40 la sută mai mică decât în aceeași perioadă a anului trecut, autoritățile sunt în alertă pentru că au fost înregistrate și decese cauzate de gripă.

La nivelul întregii țări au fost raportate 81.640 de cazuri de infecții respiratorii, cu 30 la sută mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Conform datelor, numărul de îmbolnăviri este în creștere de la săptămână la săptămână.

Specialiștii au identificat focare de gripă în Brașov, Cluj, Sibiu, Prahova, dar și în București.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW