Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Ultimele 22 de tramvaie Tatra din București, vechi de aproape jumătate de secol, vor fi retrase din traseu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2022

Achiziționate din Cehoslovacia în perioada 1973 – 1975, înainte de venirea lui Gustáv Husák la putere, tramvaiele Tatra T4R se pregătesc să-și ia rămas bun de la călătorii și șinele din București. 

În prezent, conform STB, doar 22 de tramvaie Tatra mai operează în Capitală, din cele 131, câte fuseseră achiziționate inițial. Au fost tramvaie de nădejde, extrem de fiabile, după cu recunosc angajații STB, însă timpul își spune cuvântul. Rând pe rând acestea au fost început să fie retrase, în principal din cauza problemelor de aprovizionare cu piese de schimb, iar trei dintre acestea au fost transformate în locuri de joacă pentru copii, în parcurile din Chiajna.

Iese Tatra, intră Astra

Potrivit unui răspuns transmis de STB la solicitarea Mainnews.ro, tramvaiele Tatra vor fi retrase din circulație etapizat, odată cu sosirea noilor tramvaie Astra, produse în Arad, începând cu august 2022.

Primăria Capitalei a încheiat, pe 11 mai 2021, un contract cu Astra Arad pentru achiziția a 100 de tramvaie Imperio, în lungime de 36 metri. Valoarea înțelegerii este de 840,8 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul municipalității.

Cele 100 de tramvaie noi, din gama de 36 metri, au o capacitate totală de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, precum și un loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante și landourile pentru copii. Noile tramvaie Imperio sunt dotate cu cinci uşi duble, cu sistem antistrivire, ceea ce asigură transferul ușor al călătorilor la urcare și coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces.

Planuri mari la PMB

Surse din cadrul Primăriei Capitalei au declarat pentru Mainnews.ro, că în cursul anului 2022 va fi lansată o nouă licitație, care va fi sub forma unui acord cadru, pentru achiziția de tramvaie „premium”. Comanda fermă va depinde de finanțarea pe care PMB va reuși să obțină din fonduri europene, probabil în jur de 10 tramvaie, iar limita maximă va fi stabilită în jur de necesarul Capitalei, undeva la 200 de tramvaie.

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Information on that Topic: mainnews.ro/ultimele-22-de-tramvaie-tatra-din-bucuresti-vechi-de-aproape-jumatate-de-secol-vor-fi-retrase-din-traseu/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/ultimele-22-de-tramvaie-tatra-din-bucuresti-vechi-de-aproape-jumatate-de-secol-vor-fi-retrase-din-traseu/ […]

 • … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/ultimele-22-de-tramvaie-tatra-din-bucuresti-vechi-de-aproape-jumatate-de-secol-vor-fi-retrase-din-traseu/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: mainnews.ro/ultimele-22-de-tramvaie-tatra-din-bucuresti-vechi-de-aproape-jumatate-de-secol-vor-fi-retrase-din-traseu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW