Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Ultima sută de metri pentru numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European. Consiliul UE și Parlamentul European, discuții despre desemnarea candidatului comun

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Parlamentul European și Consiliul UE ar putea să decidă astăzi candidatul comun la șefia Parchetului European. Având în vedere că Laura Codruța Kovesi a fost desemnată joi, prin vot, candidatul Consiliului UE, după ce a primit și sprijinul Parlamentului European, numirea ei în funcție intră în linie dreaptă.

După discuțiile de astăzi când echipa de negociere a Consiliului UE va informa Parlamentul despre votul din COREPER urmează apoi ca decizia să fie formalizată în ședința Confederației Președinților.

Procedura de numire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european se va încheia după votul din plenul Parlamentului European.

Ambasadorii Uniunii Europene, reuniți joi în ședința COREPER, au sprijinit-o pe Laura Codruța Kovesi pentru a obține funcția de procuror șef european. În urma votului, Kovesi a obtinut 22 de voturi „pentru” și 17 voturi „împotrivă”.

Votul din data de 19 septembrie a reprezentat o schimbare de poziție pentru statele membre, care anterior l-au sprijinit procurorul francez Jean-Francois Bohnert pentru această funcție.

Guvernul nu a susținut-o pe Kovesi în demersul ei de a ajunge procuror șef european. Viorica Dăncilă a anunțat, înainte din votul din COREPER, că va cere ambasadorului României la UE să voteze împotriva fostei șefe a DNA.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW