Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


UE va trimite 5,5 milioane de pastile de iodură de potasiu Ucrainei

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 august 2022

Comisia Europeană a anunțat marți, 30 august, că va dona Ucrainei 5,5 milioane de tablete de iodură de potasiu, pe fondul temerilor că luptele din zona centralei nucleare Zaporojie, ocupată de Rusia, ar putea duce la o catastrofă nucleară, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Comisia a declarat că a primit o cerere din partea guvernului ucrainean pentru tablete de iodură de potasiu „ca măsură de siguranță preventivă”, pentru a crește nivelul de protecție în jurul centralei nucleare.

Tabletele ar urma să fie utilizate „în scenarii limitate pentru a evita ca iodul radioactiv inhalat sau înghițit să fie absorbit de tiroida”, a precizat comisia.

UE livrează „preventiv” tabletele de iodură de potasiu în Ucraina pentru a oferi protecție populației „în cazul expunerii la niveluri ridicate de radiații”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, într-un comunicat.

„Nicio centrală nucleară nu ar trebui să fie folosită vreodată ca teatru de război. Este inacceptabil ca viețile civililor să fie puse în pericol în acets mod”, a punctat el.

Foto: @EU_Commission

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW