Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


UE va sancționa organizatorii referendumurilor „ilegale” din Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete: ,

Uniunea Europeană a anunțat marți, 27 septembrie, că va aplica sancțiuni organizatorilor referendumurilor „ilegale”, organizate în patru regiuni ocupate din Ucraina. Rusia organizează așa-zise referendumuri în vederea anexării. Este vorba de 4 regiuni – Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporojie.

„Vor exista consecințe pentru toate persoanele care participă la referendumurile ilegale, ilegitime”, a declarat jurnaliștilor Peter Stano, un purtător de cuvânt al șefului politicii externe a UE, Josep Borrell, citat de France24.

„Referendumurile” organizate de Rusia în Ucraina, care ar putea duce la anexarea de către Moscova a 15% din teritoriul țării, urmează să se încheie marți. Voturile din provinciile estice Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporojie au început vineri și au fost calificate drept un simulacru de către țările occidentale, care s-au angajat să nu recunoască rezultatele.

CITEȘTE ȘI LIVE Ziua 216 / Putin ar putea anunța oficial „aderarea” teritoriilor ucrainene vineri

Președintele Vladimir Putin ar urma să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial „aderarea” la Rusia a teritoriilor ocupate de Rusia în Ucraina, a declarat Ministerul britanic al Apărării în cel mai recent raport privind evoluția războiului.

Există o posibilitate reală ca Putin să-și folosească discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federația Rusă. Așa-zisele referendumuri care se desfășoară în prezent în aceste teritorii sunt programate să se încheie pe 27 septembrie.

Foto: Musienko Vladislav / UNIAN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW