Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


UE va crește la 18,5 milioane de euro suma alocată României pentru lapte, fructe și legume în școli

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , ,

Comisia Europeană a acordat României 18,5 milioane de euro pentru distribuţia de lapte, fructe și legume în şcoli.

Din suma totală de 18,5 milioane de euro, 7,8 milioane de euro vor fi alocați pentru distribuţia de fructe şi legume, la care se adaugă 10,7 milioane de euro pentru distribuţia de lapte în şcolile participante la program.

„În contextul actual, este cu atât mai important ca toţi copiii din întreaga Europă să ştie şi să înţeleagă de unde vine hrana noastră. Graţie schemei UE pentru şcoli, copiii pot învăţa despre nutriţie şi agricultură, în paralel cu adoptarea unor obiceiuri de alimentaţie sănătoasă. Am luat măsuri pentru a ne asigura că schema ia în considerare faptul că şcolile au trebuit să fie închise pe întreg teritoriul european din cauza pandemiei de coronavirus. Dar este important să continuăm să privim înainte, să pregătim viitorul şi să transmitem un semnal important că viaţa va continua, odată ce am întors, în mod colectiv, această pagină”, a declarat comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

Comparativ, în anul 2019/2020, Comisia Europeană (CE) a alocat României suma de 17,68 milioane de euro pentru programul lapte, fructe şi legume în şcoli.

Sursa foto: biopharma-reporter.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW