Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UE a aprobat o schemă românească de 358 de milioane de euro pentru companiile afectate de pandemie

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 9 august 2022

Comisia Europeană a aprobat marţi, 9 august, o schemă românească de până la 358 de milioane de euro (aproximativ 1,7 miliarde de lei) pentru sprijinirea companiilor, în contextul pandemiei de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru ajutoare de stat, se arată într-un comunicat al CE.

Măsura se va aplica microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii afectate de pandemia de coronavirus și care activează în sectoare precum cel al producției, comerțul cu ridicata (angro) și cu amănuntul și cel al cazării. În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenții directe.

Scopul măsurii este să ajute firmele să finanţeze investiţii în active tangibile şi intangibile şi să depăşească deficitul de investiţii acumulat în economie din cauza crizei coronavirusului.

Se estimează că de această măsură vor beneficia aproximativ 1.000 de companii.

Ajutorul nu va depăşi 1% din bugetul total al schemei per beneficiar, va viza investiţiile în active tangibile şi intangibile, dar nu investiţii financiare. De menționat este că ajutortul se va acorda până la 31 decembrie 2022.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a facilita dezvoltarea anumitor activități economice, care sunt importante pentru o redresare durabilă a economiei (…) Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat”, precizează executivul comunitar.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *