Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


UE a adoptat noi sancțiuni împotriva Federației Ruse

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 martie 2022

Consiliul Uniunii Europene a decis marți, 15 martie, impunerea unui al patrulea pachet de sancțiuni economice Federației Ruse, ca răspuns la invadarea Ucrainei. Decizia survine ca urmare a reuniunii informale a șefilor de stat și de guvern din UE din 10-11 martie.

Toate tranzacțiile cu anumite companii ruse de stat vor fi interzise. La fel se va întâmpla și cu furnizarea oricăror servicii de rating de credit, precum și accesul la orice servicii de abonament în legătură cu activitățile de rating de credit, către orice persoană sau entitate rusă.

Vor fi interzise noi investiții în sectorul energetic rus. De asemenea, vor fi restricționate exporturile în Federația Rusă de echipamente, tehnologie și servicii pentru industria energetică. Vor fi aplicate noi restricții comerciale suplimentare privind fierul și oțelul, precum și pe bunurile de lux.

În plus, Consiliul a decis să sancționeze oligarhii cheie, lobby-iștii și propagandiștii care promovează narațiunile Kremlinului cu privire la situația din Ucraina, precum și companii cheie din sectorul aviației, militar și cu dublă utilizare, construcții navale și construcții de mașini.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW