Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Udrea, audiată la CAB: Speranța mea este că dosarul se va întoarce la procurori și va fi închis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2019 Etichete: ,

Elena Udrea fost audiată, luni, la Curtea de Apel București, în dosarul în care DNA a trimis-o în judecată pe Elena Udrea pentru trafic de influență și spălare de bani, fiind suspectă că în anul 2011 ar fi primit o sumă de bani pentru a folosi influența pe lângă factori de decizie pentru menținerea unui contract dintre o societate comercială și SC Hidroelectrica SA.

„S-au pus concluzii în ceea ce privește probele administrate în Camera preliminară. Domnul avocat știe mai bine ce s-a întâmplat acolo. A fost o dezbatere cu argumente frumoase, care a durat ceva. Speranța este că acest dosar se va întoarce din nou la procuror, așa cum a fost întors în luna februarie de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Acest dosar este acela despre doamna procuror Iorga Moraru a declarat că au fost făcute presiuni asupra dânsei să mă aresteze a treia oară. Speranța mea este că se va întoarce la procurori și, în urma unei analize serioase și fără ranchiună, vor închide acest dosar.(…)

Este vorba despre banii dați în campania din 2012 la PDL București, pentru alegerile locale. Despre acești bani este vorba. Nu sunt bani luați de Elena Udrea. Domnul avocat vă poate spune că am primit o soluție în care procurorii recunosc că acești bani au fost cheltuiți la partid, ceea ce, în opinia noastră și conform legii de atunci, este o finanțare nelegală de partid care nu are caracter penal pentru mine, ca șef al organizației PDL București”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă a mai vorbit în ultima vreme cu Alina Bica și dacă aceasta se va mai întoarce în România, Udrea a răspuns:

„O să vă rog să o întrebaţi pe ea. Din câte ştiu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”, a spus Udrea.

Dosarul „Hidroelectrica”

O altă cauză în care este vizată Udrea, este Hidroelectrica. Alături de fostul ministru este cercetat, pentru mărturie mincinoasă, jurnalistul Dan Andronic.

Direcția Națională Anticorupție a trimis-o în judecată pe Elena Udrea pe 20 decembrie 2017 pentru trafic de influență și spălare a banilor, fiind suspectă că în anul 2011 ar fi primit o sumă de bani pentru a folosi influența pe lângă factori de decizie pentru menținerea unui contract dintre o societate comercială și SC Hidroelectrica SA.

„În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citeste si:  USR: Guvernarea PSD-ALDE în domeniul Educației înseamnă multă incompetență și ignoranță

Judecătorii au dispus excluderea unor probe, cauza fiind restituită DNA în luna februarie. Pe 24 iunie, DNA a retrimis dosarul instanţei.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW