Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


UDMR nu va susține propunerea PSD la șefia Senatului

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 3 septembrie 2019

UDMR nu va susține propunerea PSD pentru șefia Senatului, a anunțat, marți, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila. El a mai spus că UDMR va lua o decizie cu privire la persoana pe care o vor susține abia după ce toate partidele vor depune nominalizările la Biroul Permanent al Senatului.

„Nu susţinem acest Guvern şi suntem pregătiţi să votăm o moţiune de cenzură, drept urmare candidatul propus de PSD la şefia Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, nu va fi susţinut de UDMR. Noi credem, în continuare, că această criză guvernamentală, în care se discută despre existenţa sau nu a unei majorităţi care să susţină Guvernul, trebuie soluţionată. Una dintre soluţii este plecarea de la guvernare prin demisie, iar a doua este adoptarea unei moţiuni de cenzură înaintată de Opoziţie sau se conturează o majoritate parlamentară care susţine Guvernul Dăncilă. Aşteptăm ca formaţiunile politice interesate să depună oficial candidaturile pentru şefia Senatului şi grupul UDMR va lua o decizie – cui acordă susţinerea pentru funcţia de preşedinte, dar acesta nu va candidatul PSD”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Cseke Attila.

PSD l-a desemnat pe Teodor Meleșcanu pentru postul de președinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu a demisionat. Opoziția – PNL și USR – a desemnat-o pe Alina Gorghiu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW