Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


UDMR anunță că nu va vota Guvernul Ciolacu

By news.ro , in Politic , at 14 iunie 2023 Etichete: , , ,

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat, miercuri, 14 iunie,  pentru News.ro, că la votul de învestire pentru Guvernul Ciolacu în plenul reunit de joi al Camerei şi Senatului opţiunea parlamentarilor Uniunii va fi prezent, dar nu va vota. 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat că premierul desemnat, Marcel Ciolacu,  ar fi fost dispus să cedeze portofoliile Energie şi Mediu către UDMR, însă, Nicolae Ciucă a spus că nu renunţă la Ministerul Mediului.

Domnul Nicolae Ciucă a zis că nu poate să cedeze Mediul. Domnul Ciolacu a spus pentru UDMR pot să fac eu încă două oferte MIPE şi Sănătate, pentru liberali pot să fac trei oferte, dacă renunţă la Mediu – Economie, MIPE şi Sănătate. Economia nu poate să o facă către noi, înseamnă membru CSAT şi, după 33 de ani, nu se acceptă aşa ceva în România. Deci cam asta a fost discuţia dacă vreţi pe scurt. Tot ce şi cine spune că nu aşa a fost, nu spune adevărul”, a precizat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR:  „Nu vom vota Guvernul. Cum să votăm Guvernul?

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu crede că a fost o încetare a participării UDMR la guvernare pe o situaţie conflictuală şi că a rămas în dialog cu Kelemen Hunor, să aibă susţinere parlamentară pentru obiectivele coaliţiei de guvernare.

În plus, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a afirmat, la RFI, că UDMR s-a eliminat singur de la guvernare. El a adăugat că  „în momentul de faţă, există în Parlament şi viitorul Guvern va avea o majoritate parlamentară care va permite asigurarea stabilităţii politice şi de guvernare, chiar şi fără UDMR.  Guvernul Ciolacu ar trebui să primească votul de încredere al Parlamentului, joi, 15 iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW