Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ucraina și două țări europene cer UE să nu mai emită vize turistice cetățenilor ruși / Reacția Kremlinului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 august 2022

Ucraina, dar și Finlanda și Estonia, două state membre ale Uniunii Europene și vecine ale Rusiei, au propus ca cetățenii ruși să nu mai primească vize pentru a intra în Europa în scop turistic, măsură criticată dur de Federația Rusă, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Kaja Kallas, premierul Estoniei, a precizat, marți, că, având în vedere că traficul aerian între Europa și Rusia este închis, cetățenii ruși se folosesc de statele vecine (Letonia, Finlanda sau Estonia) și aeroporturile lor pentru a ajunge în statele europene.

Nu mai emiteți vize pentru cetățenii ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului(…)Este timpul să oprim turismul din Rusia”, a transmis premierul eston, pe Twitter.

Și Sanna Marin, premierul Finlandei, a reclamat că țara sa este folosită drept un „punct de tranzit”, de unde cetățenii ruși și-ar continua traseul în Europa, și că va pune problema pe masa Guvernului de la Helsinki.

Nu este drept ca în timp ce Rusia desfășoară un război agresiv și brutal în Europa, rușii să aibă o viață normală, să călătorească în Europa, să fie turiști. Nu este corect”, a spus Sanna Marin pentru publicația Yle.

Zilele trecute, ministrul de Externe al Finlandei, Pekka Haavisto, a precizat că Executivul a aprobat un plan pentru a limita numărul de vize emise cetățenilor ruși, potrivit Euronews.

Într-un interviu acordat Washington Post, președintele ucrainean a cerut la rândul lui țărilor Occidentale să nu mai emită vize pentru ruși.

O să înțeleagă în acel moment, o să spună că ei nu au de-a face cu acest război. Întreaga populație nu poate fi considerată responsabilă, nu? Poate. Populația a ales acest guvern și nu luptă împotriva lui, nu se ceartă cu el, nu scandează împotriva lui”, a spus președintele ucrainean.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus că „țările neprietenoase” ajung la un punct maxim al „inconștienței” și le-a comparat cu Germania condusă de Adolf Hitler, potrivit Interfax.

Sper ca, în timp, bunul-simț să revină și cei care fac astfel de declarații să revină la realitate”, a fost reacția lui Peskov.

Totodată, l-a criticat dur pe Volodîmîr Zelenski, despre care a spus că este „irațional peste măsură”.

Zelenski ar trebui să înțeleagă că țările europene care vor să pedepsească Rusia, așa cum zic ele, deja plătesc pentru acest lucru(…)Țările și cetățenii deja achită nota de plată. Mai devreme sau mai târziu, se vor întreba dacă Zelenski acționează corect”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

Sursă foto: The Telegraph / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW