Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Ucraina și-ar putea expedia mărfurile agricole prin portul Constanța

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 martie 2022

Ucraina discută cu România despre posibilitatea de a-şi expedia exporturile agricole prin portul român Constanţa, cel mai mare port de la Marea Neagră, în contextul în care Rusia blochează porturile ucrainene, relatează AFP.

Acest anunţ a fost făcut miercuri de către ministrul ucrainean al Agriculturii, Mîkola Solskii.

Ucraina, care este unul dintre liderii mondiali ai exportului de cereale şi de uleiuri vegetale, are sufciente stocuri pentru a răspunde propriilor nevoi alimentare – pe o peroadă de doi an.

Însă Ucraina înregistrează pierderi în valoare de 1,5 miliarde de dolari pe lună din exporturile agricole, din cauza invazei Rusiei, precizează ministrul.

„Căutăm rute logistice alternative pentru a ne trimite bunurile prin porturi europene la mare, inclusiv prin portul român Constanţa”, a anunţat el.

Solskii precizează că a discutat cu adjunctul ministrului român al Transporturilor, Ionel Scriosteanu, despre opţiuni în vederea unei asigurări neîntrerupte cu produse agricole ucrainene către pieţe dependente de importuri, inclusiv pe calea ferată.

Războiul rus din Ucraina, care a intrat în a doua lună, a condus la o scumpire puternică a preţului grâului.

Ucraina este al cincilea cel mai mare producător de grâu din lume, potrivit Organizaţiei ONU a Alimentaţiei şi Agrculturii (FAO).

Sursa foto: INQUAM Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW