Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ucraina lucrează la schimbarea tacticii sale de război, anunţă consilierul lui Zelenski

By news.ro , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Ucraina lucrează la schimbarea tacticii sale de război, trecând la apărare în anumite zone şi la continuarea operaţiunilor ofensive în altele, a declarat luni consilierul prezidenţial ucrainean Mikhailo Podoliak, după ce însuşi preşedintele Volodimir Zelenski anunţa săptămâna trecută într-un interviu că ţara sa intră într-o nouă fază a războiului cu Rusia, care durează de mai bine de 21 de luni.

Într-o postare pe X, Podoliak a spus că iarna şi „analiza” capacităţilor de resurse ale Ucrainei, precum şi ale Rusiei au necesitat „ajustări ale tacticilor”.„Fără îndoială, iarna şi analiza capacităţilor noastre şi ale inamicului în materie de resurse necesită ajustări tactice. Pe linia frontului şi în oraşe, trecem deja la o tactică de război diferită – apărare eficientă în anumite zone, continuarea operaţiunilor ofensive în alte zone, operaţiuni strategice speciale în peninsula Crimeea şi în apele Mării Negre şi o apărare antirachetă semnificativ reformatată a infrastructurii critice”, a declarat consilierul prezidenţial.

El a atras atenţia că în acest an inamicul a pus mai mult accent pe drone şi a avertizat că este de aşteptat ca Moscova să continue şi în această iarnă atacurile asupra infrastructurii energetice esenţiale a Ucrainei. „Iarna nu va fi uşoară, având în vedere că Rusia nu acordă absolut nicio atenţie dreptului internaţional, convenţiilor şi regulilor de război, atacând în mod deliberat civilii pe scară largă, dar ucrainenii sunt pregătiţi, ţinând cont de experienţa ultimei ierni”, scrie Podoliak.

Consilierul a confirmat că Ucraina se va concentra asupra producţiei proprii de armament cu rază lungă de acţiune, aşa cum menţiona şi Zelenski într-unul din discursurile sale nocturne recente, în condiţiile în care Occidentul s-a arătat reticent să furnizeze astfel de arme, iar SUA au intrat într-un impas politic în ceea ce priveşte ajutorul pentru Ucraina. În acelaşi timp, Kievul mizează în continuare pe negocieri cu partenerii pentru a creşte livrările de echipamente critice pentru noua etapă a operaţiunilor ofensive, spune Podoliak.

„Acum, toate resursele noastre sunt direcţionate către creşterea producţiei interne de armament şi accelerarea negocierilor cu partenerii în vederea creşterii livrărilor de echipamente esenţiale pentru noua etapă a operaţiunilor ofensive. În primul rând, sisteme suplimentare de apărare antirachetă, precum şi rachete cu rază lungă de acţiune, drone şi sisteme de război electronic”, a arătat Podoliak.

„Aşadar, ca să rezumăm, stadiul războiului este clar, nevoile sunt evidente, se fac ajustări optime ale tacticii, iar negocierile cu partenerii sunt active”, conchide consilierul preşedintelui ucrainean.

Comentariile consilierului prezidenţial vin în contextul în care ofensiva de vară şi de toamnă a Ucrainei nu a dat rezultatele scontate, iar preşedintele s-ar afla în conflict cu şeful Statului Major, generalul Valeri Zalujni, existând zvonuri că acesta ar putea fi schimbat din funcţie.

FOTO: Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW