Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ucraina avertizează că Rusia ar putea desfășura acțiuni de provocare în Transnistria UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 aprilie 2022

UPDATE Autorităţile de la Tiraspol resping acuzaţiile Kievului privind posibila desfăşurare a unor acţiuni militare în regiunea transnistreană de către forţele armatei ruseşti, transmite Unimedia.info.

Știrea inițială 

Forțele Armate Ucrainene avertizează că trupele rusești ar putea desfășura „acțiuni de provocare” în Transnistria. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a lansat avertismentul în raportul zilnic pe care îl publică pe Facebook, relatează Ukrinform.

Potrivit raportului, rușii au încercat să lanseze o ofensivă în afara așezărilor Dovhenke și Dmytrivka, însă aceste încercări au eșuat, iar „inamicul s-a retras pe pozițiile anterioare”. Încercările de a lansa un atac în apropiere de Zolote au eșuat, de asemenea.

În total, în regiunile Donețk și Luhansk, apărătorii ucraineni au respins patru atacuri inamice, distrugând cinci tancuri, opt vehicule blindate, șase vehicule și opt sisteme de artilerie, se mai arată în raport.

În același timp, inamicul continuă să creeze o grupare de asalt a trupelor pentru operațiuni în direcția Slobozhanshchyna. Potrivit datelor operative, ocupanții vor încerca probabil să își reia ofensiva în zilele următoare.

„În plus, inamicul continuă să se antreneze și să trimită soldați, arme și echipamente în Ucraina”, se arată în comunicat.

De asemenea, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a exclus ca forțele armate ruse să recurgă la provocări în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În direcția Slobojanshchyna, unități separate ale Armatei a 6-a de Arme Combinate (AAC) a Rusiei continuă să blocheze parțial orașul Harkiv, iar bombardamentele asupra unor părți ale orașului sunt în curs de desfășurare.

Recunoașterea aeriană a zonei este în curs de desfășurare în direcția Izium pentru a localiza pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei. Pentru a face acest lucru, inamicul folosește UAV-urile Orlan-10.

În direcția Donețk, inamicul continuă să se concentreze pe preluarea controlului asupra așezărilor Popasna, Rubizhne, Nyzhnie și Novobakhmutivka, precum și pe preluarea controlului total asupra orașului Mariupol, unde ocupanții continuă să desfășoare operațiuni de asalt în apropierea uzinei Azovstal și a portului maritim.

Cu ajutorul unor unități separate, rușii au efectuat bombardamente asupra pozițiilor trupelor ucrainene în apropiere de Vysokopillia, Trudoliubivka și Marianske.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW