Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Ucraina a cerut Turciei să investigheze mai multe nave rusești, suspectate că ar exporta grâu furat din teritoriile ocupate

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 iulie 2022

Ucraina a cerut Turciei să investigheze mai multe nave ruse care ar fi transportat grâne din teritoriile ocupate de Federația Rusă în timpul invaziei, relatează Reuters.

Parchetul general al Ucrainei a transmis, pe 13 iunie, o scrisoare Ministerului Justiției din Turcia, prin care a cerut anchetatorilor turci să investigheze și să obțină dovezi în ceea ce privește trei nave care ar transporta grâu furat din regiunile ocupate de Federația Rusă, în special din Herson.

Este vorba de trei nave cargo de dimensiuni mari, Mikhail Nenashev, Matros Pozynich și Matros Koshka, deținute de o subsidiară a unei companii ce aparține de statul rus și care a intrat pe lista sancțiunilor aplicate de Uniunea Europeană (United Shipbuilding Corporation).

Potrivit scrisorii, navele ar fi plecat în aprilie și mai din portul de la Sevastopol, din Crimeea.

Pe 30 iunie, Kievul a cerut Ankarei să oprească o altă navă sub pavilion rusesc care ar fi transportat grâu furat din regiunea Berdyansk.

Săptămâna trecută, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a precizat că Turcia nu va permite Federației Ruse să transporte grâu furat din Ucraina, fără să se refere explicit la navele menționate de jurnaliștii străini.

Oficialii ucraineni susțin că Rusia ar fi exportat aproximativ 400.000 de tone de grâu furat din regiunile ocupate în timpul invaziei și că ar fi notificat Ankara în legătură cu 13 nave care ar fi transportat grânele în Turcia.

În acest moment, ONU, Turcia, Ucraina și Federația Rusă încearcă să găsească o formulă adecvată pentru a instaura coridoare la Marea Neagră, ce ar urma să fie folosite de navele ucrainene pentru exportul grâului.

Sursă foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW