Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ucraina a acuzat Federația Rusă că ar plănui o serie de „atacuri teroriste” pe teritoriul său: Scuză pentru cruzimea asupra civililor

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Serviciile de informații ale Armatei Ucrainei au avertizat, marți, 12 aprilie, că serviciile secrete ruse ar plănui o serie de „atacuri teroriste” în mai multe regiuni populate din Federația Rusă, cu scopul de a întări viziunile anti-ucrainene ale cetățenilor ruși, notează Ukrinform

Serviciile speciale ale Federației Ruse plănuiesc să lanseze o serie de atacuri prin care vor să arunce în aer case, spitale și școli din localitățile populate din Rusia, pe lângă o serie de atacuri aeriene lansate în Belgorod sau unul dintre orașele din Peninsula Crimeea”, a scris generalul Kyrylo Budanov, șeful Departamentului de Informații al Armatei Ucrainei, pe un canal de Telegram.

Atacurile ar urma să fie atribuite forțelor ucrainene și batalioanelor voluntare care luptă împotriva Rusiei, pentru a crea „o imagine emoțională a atrocităților comise de naționaliștii ucraineni”, mai susține șeful serviciilor de informații ale Armatei Ucrainei.

Este foarte posibil ca aceste atacuri teroriste să fie prezentate drept răzbunare pentru Bucha și Kramatorsk și drept scuză pentru cruzimea asupra populației civile ucrainene”, a adăugat Budanov.

Kyrylo Budanov a mai precizat că autoritățile ruse au încercat, în ultimele zile, să întărească isteria anti-ucraineană, prin promovarea unor mesaje care răspândesc panica în rândul cetățenilor ruși.

Pe 1 aprilie, Federația Rusă a acuzat că mai multe elicoptere ucrainene au lansat un atac asupra unui depozit de petrol din Belgorod. Acuzațiile au fost respinse de oficialii ucraineni.

Sursă foto: Kyiv Independent / Twitter / Kostyantyn Chernichkin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW