Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Turiști străini, jefuiți în București prin metoda „Maradona”. Hoții se prezentau drept polițiști

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 august 2023

Doi bărbați au fost reținuți, după ce au jefuit trei turiști străini, în București, prin celebra metodă „Maradona”, dându-se drept polițiști. 

Cei doi, în vârstă de 40 ani și respectiv 60 ani, au fost prinși miercuri de oamenii legii, chiar în timp ce furau sume de bani de la doi turiști străini, dându-se drept polițiști. Astfel, ei ar fi furat din portofelele victimelor 110 euro și 60 dolari, respectiv 120 euro și 40 dolari.

„La data de 30 august 2023, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 1, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-au prins în flagrant pe cei doi bărbați, pe o stradă din Sectorul 5, imediat după ce, bănuitul de 60 de ani, având sprijinul bărbatului de 40 ani, ar fi indus în eroare două persoane de cetățenie străină, prin folosirea unei calități mincinoase, moment în care, profitând de neatenția acestora, în timp ce le controla conținutul portofelelor, ar fi sustras primei persoane vătămate 110 euro și 60 dolari, iar celeilalte persoane i-ar fi sustras 120 euro și 40 dolari”, a transmis Poliția.

După ce i-au adus la audieri, oamenii legii au descoperit că cei doi ar mai fi furat fix în acest mod, tot de la un cetățean străin, 170 de euro și 120 de dolari.

„Cei doi au fost imobilizați și conduși la audieri, iar în urma extinderii cercetărilor, în sarcina acestora s-a mai stabilit că, la data de 16 august 2023, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la o intersecție din Sectorul 1, cu ajutorul bărbatului de 40 de ani, care ar fi pretins că este turist, celălalt bănuit ar fi indus în eroare un cetățean străin, prin folosirea unei calități mincinoase, după care, profitând de neatenția acestuia, în timp ce îi verifica conținutul portofelului, i-ar fi sustras 170 de euro și 120 de dolari”, arată polițiștii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW