Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Turismul mondial, puternic afectat de pandemie. Pierderi de sute de miliarde de dolari pentru acest sector, în doar cinci luni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 iulie 2020 Etichete: , , ,

Pandemia de coronavirus a afectat toate domeniile, însă din cauza restricțiilor de circulație impuse, sectorul turistic de la nivel global a acumulat, în doar cinci luni, pierderi de sute de miliarde de dolari.

Conform Organizaţiei Mondiale a Turismului, industria turismului mondial a înregistrat pierderi de aproape 320 de miliarde de dolari, în perioada ianuarie – mai 2020.

În acest interval de timp, numărul turiştilor a scăzut cu 56% (aproximativ 300 de milioane de vizitatori) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

„Este vorba despre pierderi de trei ori mai mari decât cele înregistrate de turismul internaţional în timpul crizei economice din 2009”, anunţă Organizaţia Mondială a Turismului, o agenţie din cadrul Naţiunilor Unite cu sediul la Madrid, citată de BBC.

sursa foto: propertyguides.com

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/turismul-mondial-puternic-afectat-de-pandemie-pierderi-de-sute-de-miliarde-de-dolari-pentru-acest-sector-in-doar-cinci-luni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW