Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Turcan: Organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate / Nu am toate datele să spun dacă este extrem de periculos

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 11 iulie 2020 Etichete: , , ,

Alegerile locale din 2020 ar urma să aibă loc pe 27 septembrie conform proiectului de lege adoptat, miercuri, de Camera Deputaților. În ultimele zile s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, motiv pentru care opinia publică și-a ridicat întrebarea cât de periculos este ca lumea să iasă în masă la vot. Vicepremierul Raluca Turcan consideră că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate.

“Organizarea în sine a alegerilor poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime. Adică toate birourile de secţii de votare să aibă o dispersare a membrilor secţiilor de votare corespunzătoare, să se dezinfecteze instrumentele cu care se votează şi practic oamenii să se ducă în procesul electoral fără a fi supuşi niciunui pericol. Ce reprezintă însă o îngrijorare şi pentru noi şi pentru specialişti este pregătirea alegerilor, modul în care partidele îşi vor face campanie pentru că nu toţi înţeleg că trebuie să se readapteze şi că pot să folosească mult mai mult comunicarea online, că pot să folosească platformele sociale.(…)Eu cred că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate şi să evaluăm pericolul organizării alegerilor sub impactul sănătăţii publice a oamenilor. Însă îmi e greu acum, nu am toate datele să vă spun dacă este extrem de periculos să organizezi alegeri. Datele şi precedentele ne arată că poţi să organizezi alegeri. (…) Nu veţi avea nicio surpriză neplăcută din partea noastră să ne vedeţi cramponându-ne de organizarea unor alegeri care sunt necesare punând în pericol sănătatea publică. Avem un cadru care merge în continuare,dacă evoluţia nu va mai permite organizarea acestor alegeri, suntem oricând dispuşi să evaluăm”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, într-un interviu pentru Digi24.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care stabilește data alegerilor locale din acest an pe 27 septembrie. Alianța USR PLUS critică această lege avertizând că, din cauza faptului că alegerile nu se vor desfășura pe două zile, din nou vom avea cozi la secțiile de votare.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW