Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Turcan: Guvernul PSD vrea să se asigure că PeSeDizarea statului român este completă și că îi supraviețuiește și după plecarea de la guvernare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan a susține că Guvernul PSD vrea să se asigure că PeSeDizarea statului român este completă și că îi supraviețuiește și după plecarea de la guvernare.

„PSD să oprească imediat colonizarea instituțiilor cu fideli de partid! Nici după ce a fost demis, Guvernul Dăncilă nu se dezminte și continuă cu încrâncenare să își ungă clienții drept șefi în instituții cheie ale statului. După moțiunea de cenzură, mai multe ministere, autorități și companii publice au intrat în febra concursurilor făcute de ochii lumii pentru angajarea pe posturi.

La Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice din mai multe județe, se ”aranjează” zeci de concursuri pe ușa din dos, de către ANAF. Guvernul PSD vrea să se asigure că PeSeDizarea statului român este completă și că îi supraviețuiește și după plecarea de la guvernare”, a declarat Raluca Turcan.

Liberala a spus că lipsa completă de profesionalism care a dus la disfuncționalități grave ale instituțiilor statului au demonstrat că aceste concursuri nu au fost ocupate pe criterii corecte.

„Văzând lipsa completă de profesionalism care a dus la disfuncționalități grave ale instituțiilor statului în ultimii 3 ani, este greu de crezut că aceste concursuri vor fi ocupate pe criterii corecte. Este doar o altă încercare disperată de a nu pierde din mână pârghiile de control, asigurând totodată un loc călduț pentru fidelii partidului.

Toate aceste angajări prin concursuri mimate, în posturi de răspundere din instituții, trebuie oprite! Moțiunea de cenzură a însemnat exact respingerea politicii de acest tip și demiterea Guvernului care o practică. Dacă se vor face angajări în instituții, ele trebuie să se facă doar pe competență. Numai un nou Guvern învestit cât mai repede posibil poate face acest lucru”, a mai declarat Turcan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW